I do not care what kind of birth you have… A home birth, scheduled cesarean, epidural hospital birth or if you birth alone in the woods next to a baby deer. I care that you had options, that you were supported in your choices, and that you were respected – January Harshe

Wie ben ik

Mijn naam is Desie, ik ben geboren in 1979 en samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Eindhoven.

Sinds het afronden van mijn studie Technische Natuurkunde (2003) werk ik op een research & development afdeling van een groot technologie bedrijf. Hier is mijn wetenschappelijke manier van denken verder ontwikkeld en deze vormt mij als vrouw en als doula; met trots durf ik mezelf inmiddels een echte ‘birth-nerd’ te noemen.

Mijn interesse om doula te worden is gegroeid nadat ik zelf drie kinderen heb gekregen. Ik heb vele trainingen en conferenties bijgewoond om deze interesse verder te verdiepen. Sinds 2017 ben ik actief als doula en ik heb mijn opleiding voltooid bij BiA Doula Training. Ik ben een erkend lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBvD) en van Doula Tribe. Mijn massage opleidingen heb ik gevolgd bij de Massage Academie.

Ik speel graag piano en vind het heerlijk lange boswandelingen te maken met onze hond. Ik ben een mensen-mens; ik hou enorm van de chaos en de zoete inval die bij ons gezin horen, en ook van echte verbinding maken met elkaar.

De geboorte van een kind is een levensgebeurtenis; er bestaat een tijd voor en een tijd na de geboorte. Een fijne bevalling geeft je een enorme voorsprong in deze nieuwe levensfase en iets om de rest van je leven kracht en zelfvertrouwen uit te halen. Ik gun iedere vrouw een fijne bevalling; dat je je goed en sterk hebt gevoelt, zelf in controle bent geweest en dat je de bevalling beleefd hebt in plaats van ondergaan. Heel erg graag en met veel passie zet ik me hiervoor in.